Skolbesök på Ålands sjöfartsmuseum


Ta er utanför klassrummet och förflytta er till Sjöfartsmuseet. Här finns det mycket för skolbarn i alla åldrar att upptäcka och uppleva. Här får den maritima historien liv!
 

På rån

 

Ett besök på Sjöfartsmuseet är kostnadsfritt för åländska skolgrupper och vi guidar alltid åländska grupper i mån av möjlighet. Vi har även program som klasserna kan göra tillsammans med läraren. Våra skolprogram följer den åländska läroplanen och anpassas efter årskurs.

Vi vill tacka för generösa bidrag från Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag, och Viking Line som gör det möjligt för oss att fortsätta att ta emot åländska elever kostnadsfritt. 

För övriga skolgrupper erbjuder vi gruppris, minst 10 personer: 4,80 €/barn, vuxna 8 €/person. För guidning hänvisar vi till Ålands Guider r.f.

Tillsammans med en guide:

Rundtur i basutställningen för åk 1-9. (30-45 min.)

Workshop Karl och hans sjömanskista för åk 1-5. (30 min.) Vi packar tillsammans upp en sjömanskista.

Läs mer om skolprogrammen

Ruby och Havet för åk 1-5. (45 min.)
En lektion om havmiljö och nedskäpningen av våra hav. Pysselaktivitet och fri lek i lekrummet Ruby och Havet.

Läs mer om skolprogrammet för Ruby och Havet

Linnea med cyklop 

 
Tillsammans med läraren:

Rubys frågor
Eleverna går runt i basutställningen och letar svar på frågor. Här får eleverna en möjlighet att upptäcka museet mer självständigt och blir inte serverade färdiga svar. Frågorna anpassas efter elevernas ålder. (Ca 30 min)

Rör och gör- spår
Sjöfartsmuseet har tio stationer där eleverna får själva prova på aktiviteter (klättermast, slå knopar, fartygssimulator etc.). Dessa finns samlade i ett häfte som gör det lättare för eleverna att hitta alla stationer. (Ca 30-40 min)

Filmvisning i auditoriet
Museet har ett filmbibliotek med material från de gamla segelfartygen, men även från passagerarfärjornas tid. Vi väljer gärna ut en passlig film åt er. Filmerna är ca 20-30 min långa.

 
Lastningspussel

 


Trivselregler

För att ert besök ska bli så bra som möjligt har vi tagit fram trivselregler som ni gärna får bekanta er med innan besöket. Ladda ner trivselreglerna

 Välkomna att boka ert besök på Ålands sjöfartsmuseum!

e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
tel.: +358 (0)18 19 930

SEPTEMBER-MAJ

ÖPPET DAGLIGEN 11:00 - 16:00

JUNI-AUGUSTI
öppet dagligen 10:00 - 17:00